Foredrag  2018

Foreningens formål er at virke for udbredelsen af kendskabet til Helsingørs historie.

HELSINGØR Museumsforening Foredrag Alle foredragene er kl. 14.00 i Smedenes Hus, Strandgade 46, hvor der er nem adgang for kørestolsbrugere. Foredragene er gratis for medlemmer af Helsingør Museumsforening.  Ikke-medlemmer er velkomne mod en beskeden pris af 50 kr.
Foreningens adresse er: Helsingør Museumsforening, c/o Helsingør Bymuseum, Sct. Annagade 36, 3000 Helsingør. Telefon: 49 28 18 00
Webmaster: Ebbe Nielsen, Email: Klik her 
Betalingskonto: NORDEA: Reg. nr.: 2255, Kontonr.: 1905639169 
Vagtskibene i Sundet
Lørdag den 17. marts 2018

Museumsinspektør Nationalmuseet, ph.d. i historie Jakob Seerup.

Seerup fortæller om de skibe, der i de store sejlskibes tid lå i Sundet ud for Kronborg og år efter år passede på, at de mange forbipasserende skibe ikke stak af fra regningen, når der skulle betales sundtold. Det var en vigtig funktion, men samtidig også en af de mest upopulære tjanser blandt flådens folk, der ikke brød sig om den rutineprægede og dårligt lønnede vagttjeneste.       Jakob Seerup, der har arbejdet på Orlogsmuseet i mange år, fortæller i foredraget om sygdom og sundhed og deserteringer, kriminalitet og straf om bord på vagtskibene, men også om landlov til Helsingør og hvordan vagtskibets kaptajn kunne finde kærligheden og blive gift i Helsingør!